dsc_1321dsc_1321dsc_1321dsc_1315dsc_1317dsc_1314

Jeg har fornyligt været til Rakubrænding, hvor jeg lavede denne skål. Godt nok har jeg ikke selv drejet skålen, hvilket jeg ellers virkelig gerne vil prøve – men selve glaseringen af skålen, er mit værk. Glaseringen og brændingen af skålen, er en virkelig sjov og meget interessant process at være en del af. Vi gav hver især 200 kroner for at være med til at vælge en skål, glasere den efter eget ønske, og være med til at brænde den. Efter processen har du en flot skål, du kan tage med hjem og stille i vindueskarmen. Jeg har lavet to skåle før, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg prøver rakubrænding.

Selve processen af brænding er ret interessant. Efter at skålen er glaseret og helt tør, kommer den ned i ovnen. Herefter brændes skålene i omkring 10-15 minutter, tror jeg, hvorefter de tages op af ovnen, hvilket gør, at glasuren begynder at krakelere. Derefter puttes skålen oftes ned i en gryden med halm, hvorefter ilten trækkes ud af leret, som ikke har fået glasur, og derfor bliver sort. Når alle processerne er sket nede i gryden, kan skålene tages op med en tang, og nedsænkes i vand for at nedkøle. Herefter renses de, og det færdige resultatet afsløres. Det er en virkelig sjov process, fordi man aldrig rigtig kan forudsige, hvordan de kommer til at se ud.

Som I nok kan se, er min skål hvid, der hvor den ikke har fået glasur. Det er fordi, at jeg ikke puttede den ned i gryden med halm, efter at den havde været i ovnen. Derfor blev ilten ikke trukket ud af leret, og man kan derfor heller ikke se krakeleringerne i glasuren lige så godt. Vi havde mulighed for at vælge mellem to forskellige farver glasur, hvid og turkis. Den turkise farve er super flot, hvis man putter den ned i gryden med halm. Den kan nemlig skifte farve til kobber, og det giver et super flot look. Jeg valgte, at prøve den anden metode med ikke at putte den i gryden, da jeg ikke havde prøvet det før. Derudover kan jeg godt lide det enkle og meget rene udtryk, som min skål fik. Det spændende ved rakubrænding er, at der aldrig er to skåle, der bliver ens.

Følg mig på Instagram og Bloglovin

– Lise