dsc_1231

dsc_1195

opdateret-for-nylig8-001opdateret-for-nylig9

Igår blev det tid til at skifte min Freestyle Libre sensor. Sensoren gav mig besked om, hvornår jeg skulle skifte den, på den måde at den hver gang jeg skannede sensoren, fortalte mig hvor mange timer der var tilbage.

Da jeg skulle skifte den, fulgte jeg de medfølgende instruktioner, hvilket gjorde det nemt og problemfrit. Derudover kunne jeg ikke mærke sensoren, da den først var på plads, den eneste jeg kunne mærke, var lige i det øjeblik jeg pressede “nålen” ind. Det var ikke fordi, det gjorde ondt, jeg kunne bare mærke et lille prik, hvilket jeg dog ikke kunne første gang, jeg brugte sensoren. Men det er jo selvfølgelig forskelligt fra gang til gang. Når man har sat sensoren på, går der 60 minutter før, at man kan skanne glukoseværdien. Derfor kan det være en fordel at påføre den nye sensor en time før, den gamle sensor ikke længere kan give resultater. Det gjorde jeg ikke, men det vil jeg overveje at gøre næste gang, jeg skal påføre sensoren. Det leder mig hen til en helt anden sag, som er, om jeg får bevilling til at få sensoren. Jeg skal igang med at søge om Freestyle Libre hos kommunen, og den process vil jeg selvfølgelig også dele med jer. Jeg har en ide om, at det ikke bliver let, men jeg ønsker virkelig, at det skal lykkes!

Nu har jeg haft den på i cirka et døgn, og jeg mærker ikke noget til den. Hvis I har fulgt med på bloggen igennem hele denne prøve tid med Freestyle Libre, ved I, at en af mine bekymringer var, at jeg ikke kunne tåle plasteret på Freestyle Libre. Men som I kan se på de nederste billeder, hvor jeg har taget den gamle sensor af, er der ingen tegn på allergisk reaktion, og det var virkelig en lettelse. Det ville bare være så ærgerligt ikke at kunne tåle plasteret, da jeg virkelig er blevet glad for sensoren, og håber på at få den permanent i nær fremtid.

Jeg har blandt andet, fået en bedre indsigt i hvordan min basalrate insulin skal være, for at få et mere stabilt blodsukker. Men det vil jeg skrive om i et andet indlæg senere.

– Lise